menu

Friday, December 28, 2012

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. καρύδα
1/2 kg κόκκινη φαρίνα
6 αυγά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 βανίλλια
2 κουτ. σούπας τσίπουρο
1 κουτ. σούπας ουίσκι
ξύσμα απο 1 λεμόνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 - 3 γαρύφαλλα
λίγη φλούδα λεμονιού
1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρομε τη ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, ρίχνοντας λίγο αλεύρι και λίγο γάλα εναλλάξ , μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά.
4. Προσθέτουμε τη βανίλλια, το τσίπουρο, το ουίσκι, το ξύσμα λεμονιού, και τα 3/4 περίπου της καρύδας ( την υπόλοιπη την χρειαζόμαστε  για το πασπάλισμα ).
5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45΄λεπτά.
7. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφού πάρει βράση το αφήνουμε στη φωτιά για 5΄ - 10΄ λεπτά.
8. Αφού βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.
9. Πασπαλίζουμε με την καρύδα που κρατήσαμε.

3 comments:

  1. Using one less egg will have minimal effect; the cake will not rise quite as much as it ordinarily would.This is the 'egg rule' BUT sometimes u can do an exception , actually in our case this recipe uses too many so 1 less it won't cause rising problems ...Cheers

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOW..YOUR REPLY IS TRULY A PROFESSIONAL ONE!!!

      Delete